ردکردن این

مفاهیم تحلیل جریان نقدینگی

مفاهیم تحلیل جریان نقدینگی

جریان نقدینگی چیست؟

پارکینگ یک مرکز تجاری را تصور کنید. ظرفیت آن تکمیل شده یا هنوز جا دارد؟ روز جمعه است یا یک روز کاری؟ چند نفر در راهروهای آن در حال آمد و شد هستند؟ آیا رستوران آن شلوغ است؟ صرف نظر از اینکه مشتریان چه چیزهایی می خرند و چه مبلغی برای خریدهایشان پرداخت می کنند، آنچه برای سرمایه گذاران مرکز تجاری مهم است، میزان آمد و شد و مشارکت مشتریان در مرکز تجاری است.این همان چیزی است که در بورس با جریان نقدینگی شناخته می شود. معامله گران بازار سعی می کنند با ابزارهای مختلف آنرا رصد کرده و با درک صحیح از آن به نفع خود استفاده می کنند. شاید بتوان پاسخ همه سوالات درباره حرکت آتی بازار را در « جریان نقدینگی » جستجو کرد. 

رفتارشناسی پول هوشمند

نقدینگی به کدام گروه های بازار در حال تزریق است؟ پول بزرگ در کدام سهام وارد شده است؟ پول هوشمند در کدام صنعت و کدام سهم ورود کرده است؟ از کدامشان در حال خروج است؟ همه این سوالات در حجم معاملات و جریان نقدینگی نهفته است. 

هدف اصلی تحلیل جریان نقدینگی، یافتن راهی برای پاسخ به این سوالات است.

حجم معاملات

اگر علاقه مند هستید در ۱۰ درصد تغییرات اولیه یک روند صعودی وارد بازار شده و در ۱۰ درصد تغییرات نهایی همان روند از بازار خارج شوید، باید بدانید نکته کلیدی تغییر روند در حجم معاملات است.  

حجم معاملات نیرو و انرژی لازم برای حرکت قیمت را فراهم می کند.

قانون حجم قیمت

ریچارد وایکف یکی از مشهورترین تحلیلگران بازار در اوایل قرن بیستم، از حجم به عنوان علت حرکت قیمت بازار نام می برد. وی در قانون علت- معلول بیان می دارد که وسعت حرکت یک بازار به طور مستقیم به میزان علت آن بستگی دارد. علت حرکت چیزی نیست جز حجم معاملات

حتما بخوانید!
Türkiye'de Pin Number Up Casino Ve Mobil Uygulama Yükleme

 استراتژی تحلیل حجمی وایکف

استراتژی تحلیلی وایکف شامل چهار فاز حرکتی قیمت است. در یک سیکل حرکتی قیمت، در مرحله اول، پول هوشمند در حال جمع آوری سهم است. سپس فاز حرکت صعودی سهم با ورود معامله گران بیشتری و تحت پدیده رفتار گله ای آغاز می شود. در انتهای روند، پول هوشمند مجددا وارد عمل شده و در یک بازه زمانی معین شروع به توزیع سهم می کند. در نهایت با خروج پول هوشمند، حرکت قیمتی سهم نیز وارد فاز ریزش می شود. این یک فرآیند ثابت و دائمی بازار سرمایه است. پول هوشمند برای کسب ثروت وارد بورس شده است نه برای تفریح یا هیجانش و نه برای وقت تلف کردن. زمان فاکتوری است که پول هوشمند همواره در محاسبات خود لحاظ می کند. سیکل رفتاری ورود و خروج نقدینگی در مدل وایکف در تصویر زیر نشان داده شده است.

پیروی از پول هوشمند

اکنون این ما هستیم که باید به دنبال راهی برای شناسایی رفتار پول هوشمند باشیم. معامله گران متعدد، روشهای متفاوتی برای رصد جریان نقدینگی دارند. برخی میزان حجم و  ارزش معاملات را در بازه های زمانی متفاوت و مقایسه آنها با یکدیگر مدنظر قرار می دهند. برخی نیز از ابزارهای تکنیکالی شناخته شده مانند MFI, OBV یا A/D استفاده می کنند. 

شاخص ارزندگی ابزاری منحصر به فرد

شاخص ارزندگی یک ابزار تکنیکالی بر پایه تغییرات قیمت و حجم است که به نحو موثری سیکل حرکتی قیمت بازار را بر پایه مدل تحلیلی وایکف به نمایش می گذارد. در این تکنیک داده های یک سال گذشته سهم یا شاخص در محاسبات وارد می شود. خط چین قرمز رنگ معرف حرکت سریع پول هوشمند و خط پیوسته آبی میانگین ۸ روزه پول هوشمند است.

حتما بخوانید!
استراتژی معاملاتی ایمپالس سیستم/ شماره 9

این شاخص مانند یک نوسان گر بین دو حد حداکثر و حداقل نوسان می کند. حدود مرزی برای هر سهم یا شاخص الزاما ثابت نبوده و وابسته به میزان تغییرات قیمت و حجم معاملات متغیر است.

در یک روند صعودی، زمانیکه شاخص به حد پایین خود( یعنی خط سبز) برسد به معنی ارزنده بودن سهم برای خرید و نشان دهند فاز جمع آوری سهم است و زمانیکه شاخص به حد بالای خود(یعنی خط قرمز) برسد به معنای ارزنده بودن سهم برای فروش و نشان دهنده فاز توزیع سهم است.

سهام ارزشمند کدامند؟

ارزش یک سهم مفهومی کاملا متفاوت از قیمت آن دارد. هر سهمی در هر قیمتی ارزشمند نیست. با کنترل شاخص ارزندگی هر سهم یا شاخص صنعت یا گروه می توان درک بسیار خوبی از موقعیت قیمت در جایگاه ارزشی آن پیدا کرد. به طوری که همگام با پول هوشمند در فاز جمع آوری وارد سهم شد و در فاز توزیع همراه با آن، خارج شد. در تصویر زیر نمایی از شاخص ارزندگی شاخص شناور آزاد نشان داده شده است. 

فرم ثبت نام